Els Dottermans

Els Dottermans
Els Dottermans, 2008.

Els Dottermans (* 16. Januar 1964 in Löwen) ist eine belgische Schauspielerin.

Els Dottermans hat einen umfangreichen Lebenslauf als Theaterschauspielerin und hat mehrere Auszeichnungen erhalten, etwa auf dem Niederländischen Filmfestival oder dem Shanghai International Film Festival[1][2] Sie studierte Theaterwissenschaften am Studio Herman Teirlinck.

Els Dottermans hat zwei Kinder mit ihrem Ehemann, dem Schauspieler Han Kerkhoffs.

Inhaltsverzeichnis

Filmografie (Auswahl)

  • Beck - De gesloten kamer (1993) - Monita
  • Tot ziens (1995) - Ann
  • Antonias Welt (1995) - Danielle
  • De Suikerpot (1997)
  • Altijd zomer (1998)
  • Fade out (2000) - moeder Romy
  • Maria (2000)
  • Meisje (2002) - Laura
  • De zaak Alzheimer (2003) - Eva Van Camp
  • De Kus (2004) - moeder van Bas
  • 10 jaar Leuven kort (2004)
  • De Indringer (2005) - Erika
  • Kameleon 2 (2005) - Veerle
  • Dennis van Rita (2006) - Rita
  • Oud België (2009) - José
  • Zwart Water (2009) - Juf Bongaerts

Fernsehprogramme

  • Klein Londen, Klein Berlijn (1988) - Els
  • Tot nut van 't algemeen (1988) - Alice
  • Maman 2 (1990) - Isabel
  • Dierbaar (1991) - Anja
  • Moeder, waarom leven wij? (1993) - Netje
  • Kongo (1997) - Anita Lenaers
  • Het Peulengaleis (1999/2002)
  • Nefast voor de feestvreugde (2000/2001/2002) - Joke
  • Flikken (2001) - Mia
  • Rupel (2004) - Juliette
  • Hij komt, hij komt ... De intrede van de Sint (2004 - 2010) - Conchita Garcia
  • Als 't maar beweegt (2005) - Anita Van de Perre
  • Koning van de Wereld (2006) = Nancy
  • Stellenbosch (2007) - Claire Vandereyken
  • Witse (2008) - Catherine Van Heerden
  • Sinteressante dingen (2009) - Conchita Garcia
  • Oud België (2010) - José

Theater

  • Wilde Lea (1992)
  • Getaway (1993/1994)
  • Juffrouw Tania (1993/1994)
  • Joko (1993/1996)
  • All for love (1993/1994)
  • Vrijen met dieren (1994 /1996)
  • Zwak/sterk (1994/1995)
  • De drumleraar/Juffrouw Tania (1994/1995)
  • Barnes'beurtzang (1995/1997)
  • De meeuw (1997/1998)
  • En verlos ons van het kwade (1997/1999)
  • Zie de dienstmaagd des Heren (1997/1999)
  • In de naam van de Vader en de Zoon (1997/1999)
  • Ten oorlog (1997/1999)
  • Moedersnacht (1998/1999)
  • Marieslijk (1998/1999)
  • Komedie der verleiding (1999/2000)
  • Brandbakkes (2000/2001)
  • Vier zusters (2001/2004)
  • Mamma Medea (2001/2003)
  • Trilogie van het weerzien (2002/ 2005)
  • Push Up 1-3 (2002/2003)
  • Macbeth (2003/2004)
  • Zullen we het liefde noemen (2004/2006)
  • Annie MG Schmidt, (2005/2006)
  • Platform (2005/2008)
  • Ik val... val in mijn armen (2006/2009)
  • Een totale Entfurung (2006/2007)
  • Tien Geboden deel 1 (2007/2009)
  • Fort Europa (2007/2008)
  • Tien Geboden deel 2 (2009/2010)
  • Kasimir und Karoline (2009/2010)
  • Was will das Weib? (2010)

Referenzen

  1. Els Dottermans. Internet Movie Database. Abgerufen am 1. Mai 2007.
  2. Osaka European Film Festival: Els Dottermans (November 2007). Abgerufen am 1. Mai 2007.

Weblinks


Wikimedia Foundation.

Schlagen Sie auch in anderen Wörterbüchern nach:

  • Els Dottermans — (born 16 May 1964) is a Belgian actress. Trained at Studio Herman Teirlinck in Antwerp, she has been the recipient of several film awards, including two Best Actress wins at the Joseph Plateau Awards, a Golden Calf award for Best Actress at the… …   Wikipedia

  • Els Dottermans — en septembre 2008. Els Dottermans est une actrice belge née le 16 mai 1964 à Louvain (Belgique). Biographie Cette section est vide, insuffisamment détaillée ou incomplète …   Wikipédia en Français

  • Antonia's Line (film) — Infobox Film name = Antonia s Line caption = German poster director = Marleen Gorris producer = Gerard Cornelisse Hans De Weers Hans de Wolf writer = Marleen Gorris starring = Willeke van Ammelrooy Els Dottermans Victor Löw| distributor = Asmik… …   Wikipedia

  • Antonias Welt — Filmdaten Deutscher Titel Antonias Welt Originaltitel Antonia Produktionsl …   Deutsch Wikipedia

  • Love Belongs to Everyone — (original Dutch title: Dennis van Rita, literally Dennis from Rita) is a 2006 Flemish film directed by Hilde Van Mieghem and written by Hugo Van Laere. Principal cast Els Dottermans as Rita Matthias Schoenaerts as Dennis Veerle Baetens as Barbara …   Wikipedia

  • The Alzheimer Case — Directed by Erik Van Looy Release date(s) Belgium: 15 October 2003 Netherlands: 15 April 2004 United States: 26 August 2005 …   Wikipedia

  • Joseph Plateau Awards 2002 — 16th Joseph Plateau Awards 2003 The 16th Joseph Plateau Awards, given in 2003, honored the best Belgian filmmaking of 2002.Jean Pierre and Luc Dardenne s Le fils (The Son) won three awards: Best Film, Actor (Decleir) and Director. Winners*Best… …   Wikipedia

  • Het Leugenpaleis — was a Flemish (Belgian) comedy show from Hugo Matthysen and Bart Peeters, on the radio station Studio Brussel. In this format of absurd humor numerous sets of (stock )characters, mostly including co writer Bart Peeters, perform sketches, often… …   Wikipedia

  • Golden Calf for Best Actress — The following is a list of winners of the Golden Calf for best Actress at the NFF* 2007 Elsie de Brauw Tussenstand * 2006 Carice van Houten Zwartboek * 2005 Maria Kraakman Guernsey * 2004 Monic Hendrickx Het Zuiden * 2003 Kim van Kooten Phileine… …   Wikipedia

  • Goldenes Kalb (Filmpreis)/Beste Hauptdarstellerin — Das Goldene Kalb für die Beste Hauptdarstellerin (Gouden Kalf voor de beste acteur) honoriert beim jährlich veranstalteten Niederländischen Filmfestival die beste Leistung einer Schauspielerin in einem Wettbewerbsfilm. Die Auszeichnung wurde… …   Deutsch Wikipedia

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”